KorrDon.info

Все новости...

Украина → 1 млн пацієнтів уже скористалися електронною системою запису до лікаря «Поліклініка без черг»

З початку впровадження електронної системи управління пацієнтопотоком «Поліклініка без черг» з її допомогою здійснено понад 2 млн записи до лікаря. Кількість пацієнтів, які скористалися сервісом, перевищила 1 млн. Найактивніший сегмент користувачів - молоді батьки. Наразі система працює у 18 областях України. Підключено 114 медичних установ (459 амбулаторій). Сервіс використовують у своїй роботі 4060 лікарів. Статистика, зібрана системою, показала, що перед початком навчального сезону завантаження українських лікарень в середньому зростає у 3 рази, але під час роботи системи формується рівномірний потік відвідувачів, і режим роботи лікарів не стає перевантаженим.

Система «Поліклініка без черг» впроваджується в рамках медичної реформи, відповідає вимогам МОЗ і інтегрована з eHealth. Першим у вересні 2016 року був підключений Київський Міський Дитячий Діагностичний Центр http://kmddc.kiev.ua/, який запустив сервіс в якості пілотного проекту. Його головними користувачами стали молоді батьки. Надалі, під час впровадження сервісу в інших містах, вони показали себе, як найбільш активні користувачі його онлайн-можливостей. Окрім того, аналітичний відділ розробників сервісу виявив, що громадянська активність цієї категорії населення нерідко сприяє підключенню системи в медустановах по всій Україні. Але старше покоління також поступово освоює функціонал системи і користується її можливостями.
Одна з ключових проблем медичних закладів України – сезонне збільшення завантаження перед навчальним сезоном.

«Зазвичай ми приймаємо в день приблизно 1000 пацієнтів-дітей. Наприкінці серпня ця цифра зростає до 3000, - розповідає головний лікар Дитячої міської поліклініки №6 міста Одеси Сергій Горіщак. - Внаслідок цього раніше перед навчальним роком черги до лікарів могли сягати до 70 осіб. У коридорах було не проштовхнутися. Наразі система дає можливість рівномірно розподіляти навантаження, і проблему вирішено. Окремо хочу сказати про пацієнтів, які, не маючи можливості з’явитись у зарезервований час, не скасовують свої записи. Таких приблизно 50%. Не відмінені записи не дають можливості іншим людям скористатися часом, який звільнюється. Серед пацієнтів треба також формувати культуру відвідування лікарень. Хотілося б більш сумлінного ставлення».
Наразі медичні заклади, де працює система, вже освоїли її роботу, в багатьох з них є потреба в розширенні можливостей і функціоналу. «Миропіль - невелике містечко. Ми маємо маленький медцентр, який за день приймає орієнтовно 70-100 пацієнтів, але комфорт відвідувачів є дуже для нас важливим. Люди дуже схвально сприйняли впровадження системи, - говорить Наталя Білозерцева, лікар загальної практики сімейної медицини КНП “Миропільська АЗПМС” смт Миропіль Романівського району Житомирської області. – Сервіс почав працювати з березня 2018 року. Звісно, спочатку ми переживали, що зустрінемося з труднощами, але вже 80% медичного персоналу навчилися користуватися сервісом. Наразі ми вже хочемо розширювати його функціонал та готові до подальших інновацій».

«Тісна співпраця з лікарями дозволяє нам добре розуміти потенціал розвитку системи, - говорить керівник проекту «Поліклініка без черг» Артур Верба, - Так, пацієнти мають більш відповідально ставитися до необхідності скасування свого запису, якщо їхні плани змінюються. Якщо пацієнт не може прийти, він повинен залишити місце для іншого пацієнта. Зі свого боку ми працюємо над тим, щоб вирішити це питання технічним шляхом. Також плануємо розширювати функціонал системи загалом, оскільки медустанови вже готові до подальшого розвитку і хочуть ще більше поліпшити якість своїх послуг».


Довідка

«Поліклініка без черг» (newmedicine.com.ua) – система контролю та управління потоком пацієнтів.
Мета проекту – подолання застарілої організації пацієнтопотоку в державних поліклініках та медичних закладах. Рішення передбачає комплексне використання IT- інструментів: введення електронної черги у закладі, онлайн-запис на консультації та прийоми, логістична взаємодія лікарів, спеціалістів, діагностичних центрів та лабораторій між собою задля комфорту пацієнта.
Систему «Поліклініка без черг» побудовано на принципах відкритості. Модульна структура передбачає можливість подальшої модернізації та інтеграції системи з іншими системами, зокрема МІС (медичними інформаційними системами).
На сьогодні система працює вже у 18 областях України: Київській, Одеській, Сумській, Волинській, Чернігівській, Черкаській, Миколаївській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Львівській, Вінницькій, Харківській, Запорізькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській.

Если Вы обнаружили неточность или ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Сtrl+Enter.

Опубликовано: 2 августа 2018


Новости по теме:
  • Яценюк: хтось бачив безкоштовну медицину в Україні?

  • Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

    Мнения

    Агрессором на Донбассе является РФ и мы все это знаем – Макрон Президент Франции Эммануэль Макрон заявляет, что агрессором на востоке Украины выступает РФ и это является общеизвестным фактом. Российский «Сбербанк» и украинский рейдер Константин Паршин хотят оставить Одессу без хлеба РФ дала кредит на покупку хлебозаводов в Крыму, затем «отжала» эти хлебозаводы и требует долг В «большой мир» Путина уже не пустят, он будет перетасовывать сепаратистов и надувать щеки, пока от него не уйдут остатки «друзей» Путин отчаянно хватается за последнюю соломинку, чтобы хотя бы в собственных глазах выглядеть лидером мирового масштаба

    Новости компаний


    Партнеры