KorrDon.info

Все новости...

Украина → «Гроші на оренду» від БФ «Карітас-Київ»

Благодійний фонд «Карітас-Київ» продовжує допомагати внутрішньо переміщеним особам у рамках проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні 2022» отримати грошову допомогу в межах напрямку «Гроші на оренду».

«Гроші на оренду» від БФ «Карітас-Київ»


– Чимало людей втратили свої домівки внаслідок бойових дій. Хтось залишив своє рідне місто назавжди, у когось взагалі нічого не залишилось через руйнування та військову агресію Росії, – розповідає керівник проєкту БО «БФ «Карітас Київ» Олег Мисько. – Тому, в рамках проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні 2022» ті, хто переїхав до Києва, мали змогу отримати кошти на оренду житла від нашого Благодійного фонду. Це допомогло людям на зекономлені кошти покрити базові потреби сім’ї, мати час для пошуку роботи та для оформлення соціальних виплат.

– Ще у вересні ми залучили до програми «Гроші на оренду» 30 родин, які найбільше потребували допомоги, – розповідає кейс-менеджер БФ «Карітас-Київ» Віталій Котов. – Головною умовою участі у програмі була наявність договору оренди, складеного терміном не менше, ніж на три місяці наперед. Перераховані кошти від фонду покривали оренду недорогої однокімнатної квартири. Людина, яка брала участь у програмі, обов’язково звітувала за перераховані кошти. Це був скріншот переводу чи, якщо оренда сплачувалась готівкою, – розписка. Така допомога надавалась протягом трьох місяців.

– Я дуже вдячна благодійному фонду «Карітас-Київ» за допомогу та підтримку моєї родини, – ділиться переселенка з Луганської області Олена Вакуленко. – Мою заявку на участь у програмі «Гроші на оренду» не залишили без уваги і ми отримали кошти на оренду житла. Оскільки я маю дитину і вона потребує постійного догляду, не можу працювати, а чоловік постійної роботи теж не має. Тому ці кошти для нас – вкрай необхідна допомога.

На сьогоднішній день програмою скористалося вже 59 домогосподарств.

За умовами програми «Гроші на оренду» її учасники – внутрішньо переміщені особи; мешкають у Києві; мають діючий договір оренди на житло та обов’язково мають відповідати одній із кризових категорій, які включені на допомогу:

самотні матері;
вагітні та годуючи жінки;
багатодітні родини;
люди з інвалідністю I та II груп;
важкохворі люди зі складними діагнозами;
самотні пенсіонери у віці понад 60 років.
Усі, хто став учасником програми, спочатку звернулися до Кризового центру БФ «Карітас-Київ», подали заявки і чекали на дзвінок від консультанта.

Если Вы обнаружили неточность или ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Сtrl+Enter.

Опубликовано: 24 ноября 2022


Новости по теме:
  • Двократний чемпіон NBA Станіслав Медведенко завітав до дітей переселенців
  • Яценюк: хтось бачив безкоштовну медицину в Україні?
  • Киянам обіцяють 25% знижки на опалення
  • Інтернет знайомства переваги чи недоліки?
  • "Вечірній Київ" и "Українська столиця" присоединили к газете "Хрещатик"

  • Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

    Мнения

    Агрессором на Донбассе является РФ и мы все это знаем – Макрон Президент Франции Эммануэль Макрон заявляет, что агрессором на востоке Украины выступает РФ и это является общеизвестным фактом. Российский «Сбербанк» и украинский рейдер Константин Паршин хотят оставить Одессу без хлеба РФ дала кредит на покупку хлебозаводов в Крыму, затем «отжала» эти хлебозаводы и требует долг В «большой мир» Путина уже не пустят, он будет перетасовывать сепаратистов и надувать щеки, пока от него не уйдут остатки «друзей» Путин отчаянно хватается за последнюю соломинку, чтобы хотя бы в собственных глазах выглядеть лидером мирового масштаба

    Новости компаний


    Партнеры