KorrDon.info

Все новости...

Украина → Ігор Нікитенко: «Характер, він і в Африці характер»

Тенісний клуб SMASH щотижня проводить цілу низку любительських турнірів різного рівня. Відтепер їх учасниками стали і члени АТЖУ (асоціації тенісистів-журналістів України), які боротимуться за медалі найвищого гатунку. Одним з перших хрещень для них став турнір SMASH 400, який 25 листпада 2018 року проходив на грунтових кортах Мыжнародної тенісної академії в Київі (Пуща-Водиця). По завершенні тенісних баталій головний суддя змагань Ігоря Нікитенко поділився враженнями від побаченого.

- Протягом кількох років постійно брав участь у організації проведення турнірів категорії SMASH 1000 в нашому клубі, але останнім часом більше працюю на підстраховці. І ось тепер довелося бути головним суддею в турнірі SMASH 400. Відверто кажучи, був трішки вражений рівнем деяких гравців, які взяли в ньому участь. Тут приїхало кілька учасників з вищої категорії і це додало певного колориту турніру, більших емоцій. Можу з впевненістю констатувати, що рівень змагань росте і в кожній категорії з’являється все більше хороших тенісистів.

Ігор Нікитенко: «Характер, він і в Африці характер»

 

На фото: Ігор Нікітенко (ліворуч) та Микола Коберський


- Пристрасті на кортах розгорілися не на жарт?

- Не те слово. Треба було бачити, як хлопці емоційно реагували на деякі розіграші. У фінальному матчі Олександр Губенко в падінні витягнув такий м’яч, що подібне не часто побачиш в битвах «напів-профі». А Микола Коберський в одному з розіграшів зумів миттєво з правої руки перекинути ракетку в ліву і класно відбити удар, а потім й виграти очко. В груповому турнірі був цікавий поєдинок, коли Євген Гейнак програвав 0:4 у Романа Кузюка та зумів зробити класний камбек, врешті-решт вигравши 6:4.

- Ти згадав про фінал. Хто ж виграв золоту медаль?

- Руслан Колбасинський, який у фіналі на тай-брейку обіграв Олександра Губенко. Класний матч вийшов. По ходу зустрічі Колбасинський поступався 1:4, але зумів вирівняти гру і наздогнати суперника. За рахунку 6:5 на свою користь, Губенко мав три аж матч-боли, але розтринькав їх, перевівши гру в тай-брейк. Там же, скоріше за все, йому не вистачило психологічної стійкості. В той же час Роман Колбасинський спіймав кураж в довів гру до перемоги.

- А кому дісталася «бронза»?

- Максиму Шестакову, котрий також на тай-брейку здолав Євгена Гейнака.

- Ти сам граєш переважно в категорії «напів-професіоналів». Якби довелося вийти на корт проти когось з категорії SMASH 400, то який би був рахунок в матчах? 6:0, 6:0…

- Важко сказати. Я б намагався просто отримати задоволення від гри, адже тут одразу можеш відзначити слабкі сторони суперника і використати їх на свою користь. Мабуть, віддав один-другий гейм, але у вирішальну мить тенісний досвід дається взнаки. До речі, в неділю мав змогу трішки поспарингувати з Євгеном Гейнаком. Виграв три гейми, але й отримав насолоду від цієї короткої гри.

- Любительский тенісний клуб SMASH проводить турніри різного рівня…

- Так, у нас щотижня проводиться біля десяти турнірів, як серед дорослих, так і дітей. Можу сказати, що рівень гравців росте семимильними кроками. Щоразу все більше і більше прихильників тенісу приєднуються.

- Як потрапити на турнір?

- На нашому сайті треба подати заявку і оплатити вступний внесок на конкретний турнір. Раджу для початку вибрати один з початкових рівнів, який вам до снаги, а потім поступово підніматися вгору. Перш за все для того, щоб здобути турнірний досвід. Бо тренуватися і грати спаринги – це одне, а зовсім інше турнірний досвід, де гра вже йде на результат.

- І як швидко треба рухатися вгору?

- Поступово. Як тільки гравець відчуває, що він здатен на більше, то переходить в іншу категорію.

- Скільки зазвичай учасників збирається?

- Все залежить від турніру і сітки. Десь 10-12 на початкових стадіях. Але бувають турніри з повними аншлагами. Особливо навесні, влітку, коли і ціни нижчі, бо грати можна на вулиці, а не в приміщенні, і часу чомусь на теніс у багатьох любителів з’являється більше.

- Кого б з гравців ти виділив на минулому турнірі SMASH 400 в Пущі?

- Кожен цікавий по-своєму. Хтось кричав на себе, проявляючи емоції зовні, хтось все ховав всередині, а декому було ніби паралельно. Та, як на мене, така відсутність стилю, це також свій стиль. Заслуговують поваги фіналісти, бо цей матч мені довелося судити повністю і він пройшов на одному диханні. Не загубилися й журналісти Микола Коберський та Віктор Іваненко на цьому рівні. Микола Коберський поступився молодому Максиму Шестакову, який грає і в значно вищій категорії, в чвертьфіналі. А Віктор Іваненко показав справжні бійцівські якості і, як сам зазначив, отримав справжню насолоду від тенісу. Така співпраця клубу SMASH та Асоціації тенисистів-журналістів України повинна продовжуватися і розвиватися заради розвитку та популяризації тенісу. Знаю, що є серйозні плани у цьому напрямку.

- Престижно виграти такий турнір?

- У кожного свій рівень і кожен, хто виходить на корт в турнірі будь-якого рівня, прагне перш за все перемогти. Це спорт, де є азарт. Мабуть, якщо реально не оцінювати свою силу і одразу полізти в «тисячники», то програвши вчисту, можна відчути себе десь трішки «ущербним». Тому раджу не замахуватися надто високо, а пограти на середньому любительському рівні. Тут у нас є достатню класних гравців.

- До того ж, зароджуються нові стосунки на турнірах.

- Аякже. Хлопці знайомляться, грають разом, дехто потім знаходить навіть нових партнерів по бізнесу. Адже тут перш за все на перший план виходять чисто людські якості, які дуже важливі в бізнесі, а вже потім щось інше.

- Наостанок скажи, ти отримав насолоду від суддівства на турнірі SMASH 400?

- Безперечно. Від пристрастей, емоцій, боротьби на кортах. Ми з свого боку намагаємося все організовувати на хорошому рівні, а все те, що відбувається на кортах, залежить тільки від самих гравців. Головне, не здаватися ні за якої ситуації, боротися до кінця і проявляти справжні бійцівські якості. Бо характер, він і в Африці характер. І якщо він є, то перемоги обов’язково прийдуть.
Розпитував Микола Коберський.

Ігор Нікитенко: «Характер, він і в Африці характер»


 

На фото: Переможці SMASH 400 (25.11.2018) 1.Колбасинський Руслан (в центрі), 2. Губенко Олександр(ліворуч), 3. Шестаков Максим (праворуч)

 


Если Вы обнаружили неточность или ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Сtrl+Enter.

Опубликовано: 28 ноября 2018


Новости по теме:
  • Забудьте о Широкино! - откровение 20-летнего бойца Нацгвардии (ФОТО)
  • Інтернет знайомства переваги чи недоліки?
  • Соболєв засуджує публікацію гей-відео Портнікова
  • Руслан Федотенко – найкращий хокеїст України 2012 року!
  • "Политехника-Галычина" обыграла "Азовмаш"

  • Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

    Мнения

    Агрессором на Донбассе является РФ и мы все это знаем – Макрон Президент Франции Эммануэль Макрон заявляет, что агрессором на востоке Украины выступает РФ и это является общеизвестным фактом. Российский «Сбербанк» и украинский рейдер Константин Паршин хотят оставить Одессу без хлеба РФ дала кредит на покупку хлебозаводов в Крыму, затем «отжала» эти хлебозаводы и требует долг В «большой мир» Путина уже не пустят, он будет перетасовывать сепаратистов и надувать щеки, пока от него не уйдут остатки «друзей» Путин отчаянно хватается за последнюю соломинку, чтобы хотя бы в собственных глазах выглядеть лидером мирового масштаба

    Новости компаний


    Партнеры