KorrDon.info

Все новости...

Украина → Петро Порошенко відкрив в Адміністрації Президента виставку фотопортретів героїв АТО

В п’ятницю, 15 травня, Глава держави відкрив у галереї Second Floor Art Center (другий поверх Адміністрації Президента) виставку «16» — серія з 16 фотопортретів героїв-учасників АТО. У відкритті виставки взяли участь військові, чиї фотопортрети розміщені в експозиції, та автор, фотограф Роман Ніколаєв.

«Країна повинна знати і шанувати своїх героїв, які зараз створюють абсолютно нову Україну. Представлені шістнадцять героїв, які своєю жертовністю, сміливістю, відвагою та патріотизмом прославили Україну у віках, які дають сучасній молоді приклад, як треба любити Батьківщину та боронити її», – наголосив Петро Порошенко.

Звертаючись до присутніх військових, чиї світлини представлені на виставці, Глава держави сказав: «Вами пишається вся Україна. Ви – гордість країни. Низькій уклін вам за це і велика подяка».

Глава держави наголосив, що йому надзвичайно приємно, що завдяки таким проектам змінюється інтер’єр Адміністрації Президента України. Президент висловив впевненість, що будівля АПУ є найкращим місцем для такої експозиції. Відтепер відвідувачі, зокрема, іноземні делегації, будуть бачити найшанованіших українців. Глава держави також підтримує ідею розмістити виставку в аеропорту «Бориспіль». «Щоб українці, які повертаються з-за кордону, і гості бачили, як Україна шанує і поважає тих, хто боронить Батьківщину і демонструє найкращі людські якості», – наголосив Президент.

Один із зображених героїв, Командир армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України підполковник Леонід Климчук зазначив, що йому сподобалась виставка, і подякував організаторам. «Це не тільки фотопортрети. Це і перемоги, втрати та біль. Про це має знати і сучасне покоління, і наші нащадки», – сказав військовий.

На виставці «16» в рамках арт-проекту Second Floor Art Center представлені 16 фотопортретів героїв-українців, від рядового до полковника, які героїчно захищають український Донбас. Автором фотопортретів є фотограф Роман Ніколаєв, відомий майстер сучасної української фотографії, який був волонтером, а згодом відправився як фотограф до зони АТО.

Фотограф зазначив, що, зображуючи крупним планом обличчя героїв, прагнув через їхні погляди передати весь біль війни, яка важким тягарем лягла на плечі нашого покоління.

Ініціатором проведення виставки виступив Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін. Він зазначив, що саме такі портрети мають висіти у кабінетах чиновників. «Не генерали зі штабів, а солдати і офіцери з обпаленими порохом обличчями. Тисячі таких же, як вони, героїв щодня ризикують своїми життями, а багато хто і віддають свої життя, заради того, щоб дати Україні ще один шанс, – наголосив Борис Ложкін, додавши, – У наших силах зробити так, щоб дуже скоро на цих стінах з'явилися портрети наших сучасників – героїв мирного часу».

Если Вы обнаружили неточность или ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Сtrl+Enter.

Опубликовано: 16 мая 2015


Новости по теме:
  • Президент провів переговори з Федеральним канцлером Німеччини
  • Петро Порошенко провів телефонну розмову з Ангелою Меркель
  • Обращение Петра Порошенко по поводу годовщины российской оккупации Крыма
  • Порошенко обратился к Украине по поводу трагедии под Волновахой (видео)
  • Петр Порошенко распустил Верховную Раду

  • Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

    Мнения

    Агрессором на Донбассе является РФ и мы все это знаем – Макрон Президент Франции Эммануэль Макрон заявляет, что агрессором на востоке Украины выступает РФ и это является общеизвестным фактом. Российский «Сбербанк» и украинский рейдер Константин Паршин хотят оставить Одессу без хлеба РФ дала кредит на покупку хлебозаводов в Крыму, затем «отжала» эти хлебозаводы и требует долг В «большой мир» Путина уже не пустят, он будет перетасовывать сепаратистов и надувать щеки, пока от него не уйдут остатки «друзей» Путин отчаянно хватается за последнюю соломинку, чтобы хотя бы в собственных глазах выглядеть лидером мирового масштаба

    Новости компаний


    Партнеры